Aer conditionat auto

Revizia de întretinere a sistemului de climatizare auto se face in mai multe etape:

– extragerea freonului și a uleiului din instalația AC a autoturismului;

– curățarea instalației prin vidare;
– verificarea etanseității atat în vid cât și în presiune;
– încărcarea cu freon auto și ulei ( în cazurile în care există pierderi mici, greu vizibile, se adaugă se fac verificări cu lampă cu UV, ceea ce presupune demontarea părții din față a mașinii).Suplimentar, se poate face și o curățare a aeratoarelor cu spumă de curățare și înlocuirea filtrului de habitaclu, recomandat a fi înlocuit o dată la 12 luni.Este bine cunoscut faptul ca sistemul de climatizare nu consumă freon precum o mașină consumă ulei. Însă, la o anumita perioadă de timp sau anual intervin scurgeri de freon, care reduc eficiența sistemului de climatizare și atunci sistemul de aer condiționat auto nu mai funcționează corespunzător. De obicei, când se constată că aerul care iese prin ventilația grilelor din bord este cald în loc să fie rece gheață, este nevoie de o reîncarcare a instalației AC cu freon/ refrigerant sau cel puțin o verificare a funcționării sistemului de aer condiționat auto. AC auto este unul dintre sistemele auto de care ai nevoie atât vara, cât și iarna, de aceea igienizarea și verificarea sistemului ac auto sunt foarte important de efectuat la timp.

În urma inspecției, mecanicul are 2 soluții: una este să videze și să reîncarce sistemul de climatizare cu freon nou, iar dacă pierderile sunt mici și insesizabile, atunci este nevoie de o operațiune mai complexă, adeseori mai costisitoare pentru proprietarul autoturismului, care constă în demontarea botului mașinii.

Avand mecanici instruiti în diagnosticarea și repararea sistemelor de aer condiționat, indiferent de problema pe care o aveti la mașină, va putem oferi o soluție profesională și avantajoasă.

Service-ul nostru efectuează și reparatii ale sistemului de aer condițonat.

Exemple Reparatii A/C Auto

– Radiator Spart – Exact in zona fisurii se va curăța și lipi.
– Conducta A/C ( Cauciuc sau Aluminiu ) – dacă este fisurată, lovită sau spartă se repară și
ambutisează conductele
– Compresorul de A/C defect – Se schimbă electrovalva sau se înlocuiește ambreiajul.
– Radiatorul condensor din bord dacă este defect se înlocuiește.

Tipuri de mașini la care putem efectua verificarea / repararea / igienizarea sistemului de climatizare (aer condiționat auto):

  • autoturisme mici, SUV-uri, 4X4;
  • dubițe;
  • camioane;
  • autobuze.